Paide Linnameeskonna presidendi üleskutse Vassiljevile: mõnes mõttes vajame seda rohkem kui kunagi varem (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Konstantin Vassiljev
Konstantin Vassiljev Foto: Raul Mee

Paide Linnameeskonna jalgpalliklubi president Veiko Veskimäe kutsus Eesti jalgpallikoondise kaptenipaela kandvat Konstantin Vassiljevi üles Venemaa sõjategevust Ukrainas hukka mõistma.

Postimees avaldab Veskimäe sotsiaalmeediasse postitatud avalduse muutmata kujul. 

«Hea, Kostja!

Aitäh Sulle selle eest, mida oled Eesti inimestele meie riigi väärika esindamisega oma senise karjääri jooksul pakkunud.

Eesti inimesed ja spordiringkond vajavad Sinult ka täna julgust käituda tõelise liidrina. Mõnes mõttes vajame seda rohkem kui kunagi varem.

Koondise kapteni väärika ameti juurde käib meie väikese rahva ajaloo tundmine ja tunnetamine. On selge, et igal Eesti perel on oma valus lugu «rahuga», mis justkui lõpetas II maailmasõja.

Selle «rahu» kattevarjus küüditas meie suur naaber 1949. aasta märtsis vaid mõne päevaga Eestist 20 702 inimest ja Baltikumist kokku ligi 95 000 inimest. Paljud neist hukkusid kodust ja peredest kaugel, aga kõik nad elasid läbi miskit, mida nende pered kannavad endaga kaasas siiani.

Iga päev, ka täna, hukuvad Ukrainas asjatult paljud inimesed, sealhulgas lapsed.

On selge, et Eesti ühiskond ootab Sinult, meie riiki esindava koondise kaptenilt, julgust selgesõnaliselt Vene agressori tegevus hukka mõista ning öelda, et Venemaa peab Ukrainast kohe täielikult taanduma. Ja et see on ainuke aktsepteeritav viis rahuks. Päris rahuks.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles