KES TA ON? Dopinguküttidele tabamatuks jäänud Priinits on pärit Eesti vehklemisdünastiast

Karl Mihkel Eller
Copy
Aastaid Eesti vehklemisparemikku kuulunud 36-aastase Sten Priinitsa parim individuaalne tiitlivõistluste tulemus pärineb kümne aasta tagant, kui ta tuli MMil kaheksandaks.
Aastaid Eesti vehklemisparemikku kuulunud 36-aastase Sten Priinitsa parim individuaalne tiitlivõistluste tulemus pärineb kümne aasta tagant, kui ta tuli MMil kaheksandaks. Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste epeevehklemise esinumbrile Sten Priinitsale määrati täna rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) reeglite rikkumise eest pooleteiseaastane võistluskeeld. Aastaid Eesti vehklemisparemikku kuulunud 36-aastane Priinits pidanuks kahe nädala pärast osalema Euroopa tsooni olümpia valikvõistlusel Luksemburgis, kuid nüüd on olümpiadebüüdi lootused vajunud põrmu.

Märtsi alguses soovis Eesti antidopingu ja spordieetika sihtasutus (EADSE) Priinitsalt võtta dopinguproovi, kuid 36-aastane vehkleja polnud asukohas, kus ta oleks pidanud testimisandmebaasi programmi ADAMS info põhjal viibima. Tegemist oli kolmanda rikkumisega aasta jooksul.

«Tal oli kaks asukoha rikkumist. Esimesel ja teisel juhul ütles ta, et viibib Tallinnas kodus, aga oli hoopis võistlustel. Kolmanda rikkumise puhul väitis ta, et magas ega kuulnud proovivõtja kõnet,» avaldas distsiplinaarkolleegiumi esimees Margus Mugu Postimehele rikkumiste tausta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles