Sünged numbrid: pool aastat tagasi Levadia ja Flora mängu külastanud 50st Ukraina sõdurist on elus viis (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Levadia mängijad tegid Ukraina sõduritega ühispildi. Nüüdseks on sõjavormi kandnud meestest elus ainult viis.
Levadia mängijad tegid Ukraina sõduritega ühispildi. Nüüdseks on sõjavormi kandnud meestest elus ainult viis. Foto: Tairo Lutter

Eesti suurim jalgpalliportaal Soccernet.ee lahkas oma taskuhäälingus «Pikk ette (ja ise järele)» skandaali, mille keskmes on meie jalgpallikoondise kapten Konstantin Vassiljev.

Teatavasti avaldas Vassiljev möödunud nädalal Õhtulehe taskuhäälingus «Kolmas poolaeg» arvamust Ukrainas toimuva sõjalise konflikti kohta. Küsimusele, kas ta on sõjas Ukraina poolt, vastas Vassiljev: «Kui nad suudaks võita, siis võib-olla tuleb rahu. Kui Venemaa võidab, siis võib-olla tuleb rahu. Kui nad otsustavad, et räägime ja teeme rahu, siis võib-olla tuleb rahu. Ma ausalt ei näe seda teed, kuidas ja kui kiiresti me saame rahuni jõuda.»

Soccerneti ajakirjanik Kristjan Jaak Kangur tõi avalikkuse ette nukrad numbrid, mis annavad pildi, kuidas Venemaa püüab «rahu» Ukrainas saavutada. 

«Eelmise aasta novembris mängisid Levadia ja Flora Sportland Arenal. Tribüünil oli umbes 50 Ukraina sõdurit, kes viibisid Eestis väljaõppel ja tulid mängu vaatama, et oleks midagi helgemat. Minule teadaolevalt, olles nädalavahetusel inimestega suhelnud, on neist meestest praeguseks elus viis,» lausus Kangur.

«Mehed, kelle ainukene süü oli see, et nad kaitsesid kodumaad. Ja siis tuleb keegi rääkima seda juttu, et sõja teema ei ole nii must ja valge. Minu meelest on see väga must ja valge,» lisas Kangur, kellega nõustus ka saates olnud Markus Jürgenson.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles