Mihkels õnnetustelainest: kukkumisi pole rohkem, aga nüüd on viga saanud tipptegijad

Karl Mihkel Eller
Copy
Meedias on sel kevadel ilmunud rohkelt artikleid rasketest kukkumistest rattavõistlustel. Eesti rattaprofi Madis Mihkelsi arvates pole nende hulk aga võrreldes mullusega kasvanud.
Meedias on sel kevadel ilmunud rohkelt artikleid rasketest kukkumistest rattavõistlustel. Eesti rattaprofi Madis Mihkelsi arvates pole nende hulk aga võrreldes mullusega kasvanud. Foto: Peter De Voecht/IMAGO/Scanpix

Nädalavahetusel maanteeratturite ühepäevasõitude klassikute hulka kuuluval Paris–Roubaix’ võistlustel kümnenda koha saanud Madis Mihkels (Intermarché - Wanty) arvab, et viimastel nädalatel velotuuridel toimunud rasked kukkumised on saanud meedias laiemat kandepinda, sest nendesse on sattunud rattamaailma suurnimed.

Teist aastat järjest võitis Paris–Roubaix’ Hollandi sporditäht Mathieu van der Poel. Ühel munakivilõigul viskas pealtvaatajate hulgas seisnud naine nokamütsi hollandlase tagaratta pihta. Nüüd on kohalik politsei alustanud selle naise tuvastamist. Halvemal juhul võinuks ratta suunas visatud objekt põhjustada van der Poeli kukkumise, kuid seekord oli hollandlasel õnne.

20-aastase Mihkelsi sõnul on aga tavapärane, et sääraseid asju, eriti just kitsastel munakiviteedel, juhtub. «Roubaix’l on ette teada, et neid ohtlikke olukordasid tuleb. See on lihtsalt selline sõit,» rääkis Mihkels Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles