Üle 450 päeva kestnud ootus lõppes, Liivi auhinnakapis on nüüd kaks pronksi

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Eelmise hooaja järel kodumaale tulles sai Marten Liiv fotograafidele poseerida vaid asendusmedaliga. Nüüd on tal olemas ka õige autasu.
Eelmise hooaja järel kodumaale tulles sai Marten Liiv fotograafidele poseerida vaid asendusmedaliga. Nüüd on tal olemas ka õige autasu. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi kiiruisutaja Marten Liiv teenis karjääri esimese täiskasvanute tiitlivõistluste medali enam kui 450 päeva tagasi, kui tuli 2023. aasta avanädalal EMil sprindi mitmevõistluses kolmandaks, sai ta vastava autasu kätte alles sel esmaspäeval. Pikale veninud ooteajal oli aga omapärane pluss: nüüd on vastavaid pronksmedaleid meie mehel kaks!

Kõigest aga järjekorras. Liiv näitas eelmise aasta alguses Norras Hamaris toimunud EMil neljal korral väga head minekut, mille tulemusena võitis hollandlaste Merijn Scheperkampi ja Hein Otterspeeri järel sprindi mitmevõistluses (2 x 500 m ja 2 x 1000 m) pronksmedali.

7. jaanuari õhtul toimunud auhinnatseremoonial riputati talle vastavat värvi autasu ka kaela, kuid de facto polnud see päris see. Nimelt olla rahvusvahelise uisuliidu (ISU) medalipartner vahetult enne tiitlivõistlust jõudnud pankrotti minna, mistõttu riputati sportlastele EMil kaela vähe õhemad asendusmedalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles