Kanadas taas poodiumile kerkinud Laine teeb reitingutabelis suure tõusu

Karl Mihkel Eller
Copy
Tormis Laine
Tormis Laine Foto: Tairo Lutter

Eesti parim mäesuusataja Tormis Laine jätkas Kanadas suurepärast hoogu, kui sai Kanadas Panorama Resortis toimuval Põhja-Ameerika kontinentaalkarikasarja finaaletapil suurslaalomis teist päeva järjest teise koha.

Võistluse esimese sõidu Laine võitis, ta edestas eilset võitjat, ameeriklast Patrick Kenneyd 0,35 ja kanadalast William St-Germaine’i 0,37 sekundiga. Teises sõidus suutis USA koondislane Isaiah Nelson aga esimese sõidu 0,69-sekundilise kaotuse pöörata 0,11-sekundiliseks võiduks ning Laine pidi taas teise kohaga leppima.

Kuid sellele vaatamata teenis Laine karjääri parimad FIS punktid suurslaalomis ehk 15,39. Kontinentaalkarikasarja suurslaalomi arvestuse lõpetas Laine kolmandal kohal, sarja võidust jäi teda lahutama 16 punkti ja teisest kohast seitse punkti. Tormis osales kaheksast võistlusest vaid neljal.

Mai alguses avaldatavas maailma reitingutabelis parandab Laine taas oma suurslaalomi punkte, mis on 17,21. Sellega peaks ta endale kindlustama positsiooni 40 parema kandis.

Sellest, miks maailma edetabeli koht on oluline ning kuidas aitab see teda kauasele unistusele – MK-punktikohale – lähemale, rääkis Laine hiljuti Postimehele antud pikemas intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles