NBA võib saada aegade esimese naispeatreeneri

Postimees Sport
Copy
Lindsey Harding (keskel) on tegutsenud NBA klubi Sacramento Kingsi abitreenerina, pildil on ta koos nende mängijate Jeremy Lambi (vasakul) ja Domantas Sabonisega (paremal).
Lindsey Harding (keskel) on tegutsenud NBA klubi Sacramento Kingsi abitreenerina, pildil on ta koos nende mängijate Jeremy Lambi (vasakul) ja Domantas Sabonisega (paremal). Foto: Paul Kitagaki Jr / The Sacramento Bee via ZUMA Press Wire / Scanpix

Maailma tugevaimas korvpalliliigas NBAs võib peagi kätte jõuda ajalooline hetk. Charlotte Hornetsi meeskond on uue peatreeneri otsinguil ning üheks peamiseks kandidaadiks peetakse 39-aastast Lindsey Hardingut.

Edu korral saaks Hardingust esimene naispeatreener USA neljas suures spordiliigas – NFL (Ameerika jalgpall), MLB (pesapall), NHL (jäähoki) ja NBA. ESPN ja The Athletic kirjutavad, et Hornets on alustanud Hardinguga läbirääkimisi.

Harding on endine tippkorvpallur, kes veetis WNBAs üheksa hooaega, enne mängis ta Leedu ja Venemaa klubides. Aastatel 2019 kuni 2023 oli ta NBA klubi Sacramento Kingsi abitreener, käimasoleval hooajal sai temast Kingsi tütarklubi Stockton Kingsi peatreener NBA G-liigas. Ta on ka Mehhiko naiste korvpallikoondise peatreener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles