34-aastaselt suri Taaramäe endine tiimikaaslane

Postimees Sport
Copy
Aleksei Tsatevitš (keskel) 2014. aastal, kui võitis Belgias Le Samyn'i ühepäevasõidu.
Aleksei Tsatevitš (keskel) 2014. aastal, kui võitis Belgias Le Samyn'i ühepäevasõidu. Foto: KRISTOF VAN ACCOM / AFP / Scanpix

8. aprillil suri 34-aastaselt endine Venemaa profirattur Aleksei Tsatevitš, kes 2016. aastal kuulus koos Rein Taaramäega World Touri meeskonda Katjuša.

Tsatevitši surmast teatas Venemaa jalgrattaliit, kuid surma põhjuse kohta pole avalikult infot jagatud.

Mehe karjäär algaski Katjuša noortemeeskonnas 2011. aastal ning aasta hiljem sai ta põhimeeskonda. Tema õnnestumiste hulka kuulusid Belgias Le Samyn'i ühepäevasõidu võit (2013) ning etapivõidud Lombardia (2013) ja Kataloonia velotuuril (2016).

2016. aastal sattus ta aasta esimesel suurtuuril Giro d’Italial skandaali, kui sõitis 9. etapi eraldistardis mõnda aega temast minut aega hiljem startinud ja varakult möödunud Tobias Ludvigssoni tuules. Rahvusvaheline alaliit (UCI) määras mehele raha- ja ajakaristuse, kuid hiljem otsustas Katjuša mehe üldse tuurilt maha võtta. Taaramäe noppis toona Girol ühe etapivõidu ja sai kokkuvõttes 29. koha.

Taaramäega jõudis Tsatevitš koos startida viiel võistlusel. Kuna toona 26-aastase venelase leping Katjušaga lõppeski 2016. aastaga, siis seda enam ei pikendatud. Ta proovis karjääri jätkata kontinentaaltiimis Gazprom-RusVelo, kuid 2017. aasta lõpus tõmbas ta profikarjäärile joone alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles