Norra laskesuusataja keeldus koondisega treenimast

Karl Mihkel Eller
Copy
Marit Ishol Skogan 2023. aasta detsembris Lenzerheide MK-etapi jälitussõidu finišis, kus tegi karjääri parima sõidu ja tuli kolmandaks.
Marit Ishol Skogan 2023. aasta detsembris Lenzerheide MK-etapi jälitussõidu finišis, kus tegi karjääri parima sõidu ja tuli kolmandaks. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / Scanpix

Tänavu esimest korda laskesuusatamise MK-sarjas esikolmikusse kerkinud norralanna Marit Ishol Skogan keeldus järgmise hooaja eel koondisega treenimist, sest peab eratiimis töötamise plaane efektiivsemaks.

«Ütlesin avalikult, et kahtlen palju koondisega treenimises. Koondise juhtkond toetas mind selles otsuses. Peamine keeldumise põhjus on see, et mul on suurem usaldus programmi vastu, millega eratiimis töötan. See näib olevat edu valem. Asi pole selles, et ma rahvuskoondist ei usuks, kuid hetkel usun, et suudan eraldi rohkem edasi areneda,» vahendab Norra rahvusringhääling (NRK) Skogani sõnu.

25-aastane Skogan tegi tänavu MK-sarjas debüüdi ning tõusis esimest korda poodiumile juba kolmandal etapil Lenzerheides, kui sai jälitussõidus kolmanda koha. Teatenaiskonnaga võitis ta samuti kaks MK-etappi. MMil sai ta võimaluse vaid tavadistantsil, kus ebaõnnestus, kuue trahviminutiga tuli leppida 68. kohaga.

Naiskonnaga liitub Marthe Kråkstad Johansen, kes võtab Ragnhild Femsteinevikust vabaks jäänud koha, kes lõppenud hooajal MK-sarjas ei startinudki, kirjutab VG.

Koondise peatreener Per-Arne Botnan usub, et tänavu parimal juhul Östersundi sprindis seitsmenda koha saanud 25-aastane Johansen on naiskonnale hea täiendus ja tõstab oma kiire laskmisega üldist taset. «Eriti pean silmas laskmistreeninguid. Ta on andnud tubli panuse noorte ja eliidi treeningutel ning silma paistnud mitmel võistlusel, muu hulgas ka jõulueelsel MK-etapil,» rääkis Botnan naiskonnast VG-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles