Maailmameistrit edestanud eestlane tõusis poodiumi kõrgeimale astmele

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tormis Laine
Tormis Laine Foto: Robert F. Bukaty

Eesti ühe parema mäesuusataja Tormis Laine suurepärane hoog hooaja viimasel võistlusel Kanadas jätkub: eelmiste päevade kahele suurslaalomi teisele kohale lisas ta läinud ööl slaalomi esikoha.

23-aastane eestlane triumfeeris kolmapäeval Panorama Resortis toimunud Põhja-Ameerika kontinentaalkarikasarja finaaletapil. 

Avalaskumisel näitas Laine päeva parimat aega (43,27) ning kuigi teisel laskumisel oli ta neljas (45,75), piisas sellest, et kahe laskumise kogusummas poodiumi kõrgeimale astmele kerkida. 

Lainele (1.29,02) järgnesid horvaat Matej Vidovic (+0,92) ja sakslane Adrian Meisen (+1,08).

Sealjuures tasub märkida, et võistlustules oli ka lõviosa Kanada ja USA koondisest, eesotsas 2021. aasta juunioride maailmameistri Benjamin Ritchie (eile 8. koht) ja 2023. aasta täiskasvanute maailmameistri Luke Wintersiga (eile 7. koht). Seda põhjusel, kuna kontinentaalkarikasarja alavõit toob regiooni parimale tulevaks aastaks MK-sarja nimelise koha.

Triumfiga koos teenis Laine ka kontinentaalkarikasarjas maksimaalsed võimalikud FISi punktid (15,00), millega ta teeb slaalomimaailma edetabelis vägagi korraliku tõusu.

Hetkeseisuga 87. real paiknev eestlane oli juba varasemate punktidega (16,32) tõusmas esimese 50 piirimaile, kuid nüüd võib oodata ka sinna sissemurdmist.

Sellest, miks maailma edetabeli koht on oluline, ning kuidas aitab see teda kauasele unistusele – MK-punktikohale – lähemale, rääkis Laine hiljuti Postimehele antud pikemas intervjuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles