Anett Kontaveidi elu saab kaante vahele (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Teele Toova

Novembris näeb ilmavalgust raamat tennisist Anett Kontaveidist, mille sportlane kirjutas koos kirjanik Eia Uusiga. 

«See on lugu Aneti jõudmisest tennisemaailma absoluutsesse tippu ja väljakutsetest, millega seal silmitsi seisis,» öeldi kirjastuse Pilgrim sotsiaalmeediasse paisatud õrritusklipis.

Kontaveidi sõnul sündis otsus oma lugu jagada, et teisi noori tegijaid inspireerida ja rääkida ka selle töö varjupoolest, mis muidu inimesteni ei jõua.

«Eia abiga saab see kirja ausalt ja paeluvalt,» rääkis parimal juhul naiste tennise maailma edetabelis teist kohta hoidnud, ent mullu vigastuse tõttu profikarjäärile joone alla tõmmanud Kontaveit pressiteates.

Kirjanik Eia Uus nentis, et protsess on siiani olnud ülimalt huvitav. «Lugu koorub meie kohtumiste käigus aina sügavamate kihtideni ja ausalt öeldes näen juba unes ka Aneti mänge,» sõnas ta.

«Minu roll selle raamatu juures on kõik Aneti põnevad lood tema mälupangast välja meelitada ja köitvalt kokku kombineerida. Tahaksin, et lugeja saaks kuulda hästi ehedat Aneti enda häält – tema mõtted ja kogemused tema enda sõnades,» lisas Uus.

«Anett Kontaveidi lugu noore naisena tennisemaailma tippu jõudmisest on tõeliselt inspireeriv ja erakordne,» lausus kirjastuse Pilgrim juht Tiina Ristimets. «Mis on tippu jõudmise hind, suurimad eeldused, inimlikud väljakutsed ning milliseid nõuandeid on tal tagasivaatavalt jagada? Usun, et Aneti raamat võiks olla mõtteaineks kõikidele lugejatele, kes ise sporti teevad, jälgivad ja armastavad.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles