Vormelimaailm leinab Ayrton Senna karjäärile hoo sisse lükanud tiimipealikku

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Leinaküünlad
Leinaküünlad Foto: Madis Veltman

Vormelimaailm on leinas, sest 10. aprillil kustus omaaegse tiimipealiku Ted Tolemani eluküünal.

Tolemani teatakse põrinamaailmas ennekõike endanimelise meeskonna ehk Toleman Motorspordi pealikuna. Võistkond debüteeris kuninglikus sarjas 1981. aastal ning osales seal kokku viis hooaega. 

Kuigi suurem edu tiimi ei saatnud, alustas just sealt oma karjääri hilisem kolmekordne maailmameister Ayrton Senna, kes tuli muidu alatasa katki läinud vormeliga debüüthooajal ka kolmel korral poodiumile. 

Kinni hoida brasiillast Tolemanil mõistagi ei õnnestunud ja juba järgmisel hooajal kihutas ta Lotuse ridades, kust kolm hooaega hiljem siirdus edasi McLarenisse, kelle värvides ka kolmel puhul ilmatšempioniks krooniti.

Tolemani nimi kadus F1st 1986. aasta eel, kui võistkonna ostis ära Benetton ning see nimetati ümber Benetton Formulaks, mis on praeguse Alpine'i eelkäija.

Nortan Edward Toleman, keda põrinaringkondades teati Tedi nime all, suri Filipiinidel 86 aasta vanusena. Teda jäävad leinama abikaasa Maiti ja poeg Michael.

«Ted Tolemani surm on väga kurb uudis, kuna ta andis F1-le väga-väga palju ning tema pärand jääb alati osaks meie ajaloost. Oleme sel kurval hetkel mõtetes sinu, su pere ja lähedastega,» sõnas kuningliku sarja praegune juht Stefano Domenicali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles