Kirilenko valiti Ühisliiga kõige väärtuslikumaks korvpalluriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Kirilenko, Ühisliiga põhihooaja parim mängija.
Andrei Kirilenko, Ühisliiga põhihooaja parim mängija. Foto: SCANPIX

Korvpalli Ühisliiga põhihooaja väärtuslikemaks mängijaks valiti Moskva CSKA äär Andrei Kirilenko, kes edestas Kresimir Loncari ja Jonas Valanciunast.

MVP selgus liiga kodulehel korraldatud rahvahääletuse, mängijate statistiliste näitajate, kuu parima mängija tiitli saamise ja iga kuu sümboolsesse viisikusse mahtumise põhjal ning liiga juhatuse asjatundjate ja ajalehe Sport Ekspress arvamuste liitmisel.

Selle keeruka skeemi tulemusena kogus Kirilenko 18 punkti, edestades vaid punktiga BC Himki mängijat Kresimir Loncari ja kahega Vilniuse Lietuvos Rytase noort tähte Jonas Valanciunast.

Kirilenko tegi sel hooajal kaasa üheksas kohtumises, kus viskas mängus keskmiselt 10,8 punkti, võttis 5,8 lauapalli, blokeeris 1,3 viset ja andis 2 söötu. CSKA sai oma alagrupis esikoha ja pääses Final Fouri. 30-aastane Kirilenko mahtus põhihooaja jooksul neli korda kuu sümboolsesse viisikusse.

Põhihooaja sümboolsesse viisikusse mahtusid liiga ja Sport Ekspressi asjatundjate valiku põhjal lisaks Kirilenkole veel Loncar (Himki), Valanciunas (Lietuvos Rytas), Patrick Beverley (Spartak) ja Henry Domercant (Uniks).

Fännide hääletusel kogus esikoha väärilised 36% häältest Valanciunas, talle järgnesid Loncar ja Kirilenko. Lemmikut sai valida kaheksa play-offi jõudnud klubi parimate mängija seast.

Statistiliste näitajate põhjal oli play-offi jõudnud klubide seas põhihooaja parim mees Loncar (efektiivsuskoefitsient 18,1) Valanciunase (16,5) ja Beverley(15,6) ees. Nii liiga kui ka Sport Ekspressi hindajad asetasid esikohale Kirilenko, kuid liiga poolsed eksperdid andsid teise koha Valanciunasele ja kolmanda Loncarile. Sport Ekspress hindas teise koha vääriliseks Loncari ja kolmandaks Beverleyt.

«Tänavu ei huvita mind üldse, millise sarja millises faasis me parasjagu mängime,» sõnas värske MVP laureaat Kirilenko ise VTB kodulehele. «Lähen väljakule ja naudin iga minutit. Ehk on see vanusest tingitud. Samas tunnetan CSKA tulemuste nimel suurt vastutust. Peame võitma iga mängu sõltumata vastase tugevusest, kohtumise tähendustest ja muudest asjaoludest. Seega ei jaga ma mänge ja võistlussarju tähtsateks ja vähemtähtsateks. Sama kehtib individuaalsete tiitlite kohta. Igasugune tunnustus on tänuväärne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles