F2-sarjas head hoogu näitav Aron võttis vastu uue väljakutse

Karl Mihkel Eller
Copy
Envision Racingu elektrivormel, mille rooli saab juba sel nädalal istuda Paul Aron.
Envision Racingu elektrivormel, mille rooli saab juba sel nädalal istuda Paul Aron. Foto: DPPI/Panoramic/IMAGO/Scanpix

Eesti parim vormelisõitja Paul Aron teeb kuu aja pärast debüüdi vormel E sarjas ja osaleb selle üheksandal ja kümnendal etapil Berliinis. Esimest korda saab ta enda jaoks uue auto rooli istuda juba sel nädalalõpul Itaalias.

20-aastane Aron liitub üheks nädalavahetuseks Envision Racingu meeskonnaga. Ka tiimi teine piloot, rootslane Joel Eriksson, on Berliini Tempelhofi lennuväljal toimuval etapil uus sõitja, kuigi erinevalt Aronist on tal elektrivormelil kihutamise kogemus olemas.

Kolme etapi järel F2-sarja punktitabelis teist kohta hoidev Aron alustab Envisioniga intensiivset simulaatoriprogrammi, et teha Berliini etapiks võimalikult hea ettevalmistus. Samuti osaleb Aron sel nädalal Misanos toimuval kollanokkade treeningul, kuigi alguses pidi Envisioni ridades seal sõitma Jack Aitken.

«Ootan väga, et saaksin esimest korda vormel E kogeda ja meeskonnaga koostööd teha. Teeme võistluse eel kõvasti tööd, alustame juba sel nädalal Misanos toimuva sessiooniga,» ütles Aron pressiteates.

Aroni tiimikaaslaseks Berliinis on 25-aastane Eriksson, kes pole samuti meeskonna põhisõitja, kuid ta on enne võistelnud kaheksal vormel E etapil. Envision Racingu põhisõitjad Sebastien Buemi ja Robin Frijns osalevad 11. mail toimuva Berliini etapi ajal rahvusvahelise autoliidu (FIA) kestvussõidusarja etapil ning kuigi 12. mail võiksid nad uuesti vormel E sarjas sõita, siis reeglid seda ei luba, sest üheksas ja kümnes etapp on omavahel lingitud.

«See on meie kui meeskonna jaoks väga ebatavaline olukord ja oleme ilmselgelt pettunud, et FIA ja vormel E korraldajad ei suutnud kalendrite kattuvust vältida. Peame olukorrast parima välja pigistama ja ma usun, et Paul ja Joel on meil kaks väga konkurentsivõimelist sõitjat,» ütles Envision Racingu tegevdirektor Sylvain Filippi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles