Kallas Vassiljevist: kahetsusväärne, et meil on inimesi, kelle ajalooteadmine on puudulik (24)

Karl Mihkel Eller
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel nädalal esile kerkinud Eesti jalgpalli koondise endise kapteni Konstantin Vassiljevi meelestatus Ukraina ja Venemaa sõja kohta tuli teemaks ka tänasel vabariigi valitsuse pressikonverentsil. Peaminister Kaja Kallase sõnul on kahetsusväärne, et Eestis on inimesi, kelle ajalooteadmine on puudulik.

Vassiljevi puiklemine Ukraina teemadel on lisaks Eesti meediale leidnud kajastust  välismaal ning hiljuti ka idanaabri juures. Tekkinud olukorras on Kallase sõnul vaja tausta selgitada. Tema hinnangul tõestab ainuüksi meie ajalugu, kui Venemaa sõjategevuse järel saabub rahu, siis sellega ei lõppe inimlikud kannatused okupatsiooni all.

«Repressioonid pandi meie inimeste vastu toime, kui oli rahu. Sõda ju ei olnud 1949ndal, kui küüditamine toimus. On kahetsusväärne, et meil siiski on kuidagi inimesi, kelle ajalooteadmine on selles suhtes puudulik. Ma arvan, et üleminek eestikeelsele haridusele on siin ikkagi võtmekohaks, et oleme kõik samas inforuumis,» ütles Kallas pressikonverentsil.

Kaja Kallase vastus videos alates 39.55.

Teatavasti avaldas Vassiljev möödunud nädalal Õhtulehe taskuhäälingus «Kolmas poolaeg» arvamust Ukrainas toimuva sõjalise konflikti kohta. Küsimusele, kas ta on sõjas Ukraina poolt, vastas Vassiljev: «Kui nad suudaks võita, siis võib-olla tuleb rahu. Kui Venemaa võidab, siis võib-olla tuleb rahu. Kui nad otsustavad, et räägime ja teeme rahu, siis võib-olla tuleb rahu. Ma ausalt ei näe seda teed, kuidas ja kui kiiresti me saame rahuni jõuda.»

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles