AMETLIK 42-aastane Alonso sõidab F1s veel mitu hooaega

Karl Mihkel Eller
Copy
Fernando Alonso on karjääri jooksul F1-sarjas võtnud 32 etapivõitu ja saanud 106 poodiumikohta. Viimati lõpetas ta GP esikolmikus mullu Sao Paulo ringrajal.
Fernando Alonso on karjääri jooksul F1-sarjas võtnud 32 etapivõitu ja saanud 106 poodiumikohta. Viimati lõpetas ta GP esikolmikus mullu Sao Paulo ringrajal. Foto: Alex Galli/IPA/SIPA/Scanpix

Aston Martini F1 meeskond teatas täna, et sõlmis kahekordse maailmameistri Fernando Alonsoga uue lepingu, mis kehtib 2026. aasta lõpuni. Sellega kummutas 42-aastane hispaanlane jutud, nagu plaaninuks ta tänavuse aasta järel taas kiivri varna riputada.

Alonso ümber kippusid kuulujutud tiirlema juba kohe selle aasta algusest. Tema leping Aston Martiniga pidi lõppema tänavu ning kuna veebruari lõpus teada Lewis Hamilton 2025. aastaks Ferrariga liitumist, spekuleeriti, et Alonsole võidakse teha tööpakkumine näiteks Mercedesest või koguni Red Bullist.

«Ma otsustasin ise, millal mõnest meeskonnast lahkuda, millal liituda. Otsustasin, millal F1 karjäär pausile panna. Samas tegin ma ka ise otsuse, millal uuesti tagasi tulla. Nüüd langetasin valiku, mida teha järgmistel aastatel. Ma ei tee nii nagu teised mulle ette panevad. Ma teen kõike ise, hea või halvaga, aga selline ma olen,» ütles Alonso pressiteates, vihjates arvukatele kuulujuttudele, mis vihjasid, et ehk mõlgutab vanameister jälle F1st lahkumise mõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles