Ajaloo üks legendaarsemaid laskesuusatajaid sai sule sappa (1)

Postimees Sport
Copy
Anamarija Lampic vahetas murdmaasuusatamise laskesuusatamise vastu ajal, mil Sloveenia koondise peatreeneriks sai Ricco Gross.
Anamarija Lampic vahetas murdmaasuusatamise laskesuusatamise vastu ajal, mil Sloveenia koondise peatreeneriks sai Ricco Gross. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / Scanpix

Viimastel aastatel Sloveenia laskesuusakoondise peatreenerina töötanud Ricco Grossi ametiaeg sai otsa.

53-aastane Gross on aegade üks legendaarsemaid laskesuusatajaid. Tema auhinnakapist leiab kaheksa olümpiamedalit, millest neli on kuldsed. Lisaks on üheksakordne maailmameister MMidelt võitnud kokku 20 medalit. MK-sarjas võistles ta koguni 17 hooaega.

Pärast 2007. aastal lõppenud sportlaskarjääri töötas Gross esialgu Saksamaa televisioonis kommentaatorina, kuid 2010. aastal palgati ta juhendama Saksamaa naisi.

Karjäär viis ta edasi Venemaale, kus Gross töötas meeste koondisega aastatel 2015–2018. Enne 2022. aastal Sloveeniasse siirdumist jõudis ta töötada ka Austria koondisega.

«Minu lepingut ei uuendatud. Nad ütlesid, et põhjused on finantsilised, mis tähendab, et Sloveenia laskesuusaliidul pole võimalik mulle enam raha maksta. Kaks aastat tagasi anti mulle ülesanne luua kahe sloveenlasest abilisega tiim. Nad on minu kogemustest õppinud ning võtsid edaspidise töö üle,» ütles Gross Traunsteiner Tagblattile.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles