Kergejõustikumaailma jahmatanud Saksa vägilane võitleb olümpiavõitjaga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Neeraj Chopra peab Soomes duelli talendika Saksamaa odaviskajaga.
Neeraj Chopra peab Soomes duelli talendika Saksamaa odaviskajaga. Foto: AP Photo / Charlie Riedel / Scanpix

Soomlased loodavad korraldada vägevaima odaviskevõistluse enne olümpiamänge ja selleks kutsuti kohale nii olümpiavõitja Neeraj Chopra kui ka talendikas Max Dehning.

Turkus toimuvatel Paavo Nurmi Mängudel on odavise olnud traditsiooniliselt üheks peasündmuseks. Seal on pidanud lahinguid erinevad olümpiavõitjad kui ka maailmameistrid.

Tänavu on esikohta jahtimas olümpiavõitja ja maailmameister Chopra ning tema peamiseks konkurendiks peetav 19-aastane sakslane Dehning. Seejuures ei osanud säärast duelli ilmselt keegi veel aasta tagasi oodata.

Nimelt jahmatas Saksamaa odavisketalent kevadel spordimaailma, kui saatis oda üle 90 meetri. Tema parimaks jäi talihooajal 90.20, millega juhib ka selgelt maailma edetabelit. Seejuures parandas Dehning 25. veebruaril Halles toimunud mõõduvõtul isiklikku rekordit 11 meetriga.

Chopra on lahinguks valmis ning tema eesmärgiks on saata oda üle 90 meetri. Selleni pole Tokyos olümpiavõitjaks kroonitud India kergejõustikutäht veel suuteline olnud. Tema isiklik ja India rekord on 89.94, mis visatud kaks aastat tagasi Stockholmis. Väidetavalt on 26-aastane sportlane tänavu treeningul juba 90 meetrit alistanud.

«Stockholmis viskas Chopra 20–30 sentimeetrit joone tagant, seega võib pidada seda juba 90-meetriseks odakaareks. Samas on 90 meetri alistamine ainult aja küsimus,» lausus India kergejõustikutähe treener Klaus Bartonietz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles