Rallitäht on lummatud: keegi oleks nagu mul palunud joonistada ralliautole ideaalsead katsed (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kris Meeke avastamas Uus-Meremaa teid. Sedapuhku paraku nõrgema masinaga, mitte pildil oleva WRCga.
Kris Meeke avastamas Uus-Meremaa teid. Sedapuhku paraku nõrgema masinaga, mitte pildil oleva WRCga. Foto: LAVAdinho via www.imago-images.de

Kuigi autoralli MM-sarjas sel nädalal ei võistelda, põrisevad mootorid siiski üle kogu maailma. Näiteks saab Ungaris avalöögi EM-sari ning kohaliku sarjaga alustati ka Uus-Meremaal: avaetapiks Otago ralli.

Viimasest võtab Ford Escort RS 1800 MKII-ga osa ka kauane WRC-tehasesõitja Kris Meeke, kes hoiab koos paarimehe Noel O'Sullivan juunioriga avapäeva järel kaheksandat kohta. 

Sellest põhja-iirlane ennast aga häirida ei lase, vaid ta naudib hoopis sealseid katseid. Kui väga viiel MM-etapil võidutsenud Meeke'ile need meeldivad? Laskem siinkohal mehel endil kõneleda. 

«Ausalt öeldes pole ma iialgi näinud ideaalsemaid ralliteid,» sõnas ta laupäeva lõunal. «Tunne on, nagu keegi oleks mulle tühja lehe andnud ja palunud joonistada ralliautole kõige ideaalsemad katsed. Täpselt selline tunne siin Otagos ongi. See on lihtsalt imeline.»

«Võin ainult ette kujutada, mis tunne oleks siin WRC-masinaga kihutada. See oleks kindlasti midagi enneolematut. See on maagiline paik ja kavatsen siinset nautida,» sõnas 44-aastane Meeke, kes kihutas viimati tippsarjas 2019. aastal. 

Otago rallit juhib avapäeva ehk kaheksa katse järel kohalik äss Jack Hawkeswood, kes istumise all Toyota GR Yaris AP4. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles