Endine juht: maailma sport on Venemaa käes

Postimees Sport
Copy
Venemaa laskesuusanaiskonna ankrunaine Jekaterina Jurlova-Percht 2019. aastal Oberhofi MK-etapil, kui Venemaa võitis naiste teatesõidu. Foto on illustratiivne.
Venemaa laskesuusanaiskonna ankrunaine Jekaterina Jurlova-Percht 2019. aastal Oberhofi MK-etapil, kui Venemaa võitis naiste teatesõidu. Foto on illustratiivne. Foto: HEIKO BECKER / HMB-Media / imago / Scanpix

Pühapäeval mõisteti rahvusvahelise laskesuusaliidu (IBU) endine president Anders Besseberg korruptsioonis süüdi ja talle määrati kolmeaastane vanglakaristus. Rahvusvahelise antidopingu agentuuri (WADA) endise asepresidendi Linda Hellelandi sõnul näitab tehtud otsus, et Venemaa kontrollib rahvusvahelist spordielu.

Veerand sajandit laskesuusamaailma juhtinud Besseberg ja tema abi Nicole Resch said aastate jooksul venelastelt kingitusi ja aitasid neil vastutasuks kinni mätsida dopinguga patustamist.

Helleland meenutas VG-le, et kui Venemaa laiaulatuslik riiklik dopinguprogramm 2014. aasta Sotši talveolümpia järel päevavalgele tuli, siis olid mitmete alaliitude juhtide suhted venelastega liiga sõbralikud. «Kui pöördusin Venemaa-vastase sanktsioonide eest võitlemise ajal spordiliikumise juhtide poole, siis mul paluti asuda Venemaa poolele,» rääkis Helleland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles