VIDEO Rattur jäi kuulsa sõidu võidust ilma, sest hakkas liiga vara juubeldama

Karl Mihkel Eller
Copy

Hollandis toimunud maanteeratturite ühepäevasõidul Amstel Gold Race'il sai naiste võistluse finišis näha kentsakat vaatepilti. Lorena Wiebes (SD Worx-Protime) sirutas juba käed taeva poole ja juubeldas esikoha puhul, kuid esimesena ületas finišijoone hoopis viimase meetrini pingutanud Marianne Vos (Visma-Lease).

Wiebes näitas grupifinišis head sprindijalga ning sai konkurentidega väikese õhuvahe sisse. Ta kiikas üle õla paremale ning tundus, et ta vuhiseb uhkes üksinduses üle finišijoone. Temast vasakul jätkas aga sprinti Vos, kes lõpuks ülinapilt tema eest võidu napsas.

«Tegin väga rumala vea. See on karm õppetund. Mulle tuleb abiks, et naiskonnakaaslased olid mind pärast finišit toetamas,» ütles pisarates Wiebes portaalile globalcyclingnetwork.com.

Wiebes tunnistas, et tema fookus oli finišisprindis valel sõitjal, paremal käel olnud Elisa Longo Borghinil (Lidl-Treki). «Võiksin endale jalaga anda. Elisa Longo Borghini alustas sprinti keskelt ja lükkas mind peaaegu rajabarjääridesse, kuid mahtusin läbi. Vaatasin lihtsalt liiga palju paremale ega näinud Mariannet tulemas.»

Amstel Gold Race on Hollandi kõige kuulsam ühepäevasõit. Meeste seas võitis võistluse samuti väga hea lõpuspurdi teinud Tom Pidcock (Ineos Grenadiers).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles