FOTO Laskesuusaajaloo üks kiiremaid suusatajaid sai emaks

Postimees Sport
Copy
Denise Herrmann 2022. aasta Pekingi olümpia medalitseremoonial, kui võitis oma ainsa individuaalse olümpiakulla.
Denise Herrmann 2022. aasta Pekingi olümpia medalitseremoonial, kui võitis oma ainsa individuaalse olümpiakulla. Foto: Frank Augstein / AP / Scanpix

Aasta eest sportlaskarjääri lõpetanud endine Saksamaa laskesuusataja Denise Herrmann-Wick teatas, et on saanud emaks.

Laskesuusatamise MK-sarjas 40 poodiumikohta ja 12 individuaalset võitu noppinud Herrmann-Wick sai esimese lapse 9. aprillil, kui sünnitas kauaoodatud pisitütre. «Jonna, sa oled kulminatsioon kõigele, mida oleme nii kaua oodanud! Ootame meie kolme ilusat, põnevat, uut ja sündmusterohket aega!» kirjutas naine sotsiaalmeedias.

2023. aasta detsembris teatas Herrmann-Wick, et valmistub emaks saama. Ta abiellus 2022. aasta septembris endise murdmaasuusataja Thomas Wickiga ning mullu märtsis lahkus naine spordiareenilt.

Karjääri murdmaasuusatajana alustanud 35-aastane sakslanna jõudis oma läbilöögi laskesuusatajana ära oodata. Esimesed aastad uue alaga kohanemisel kulgesid raskelt, seda eeskätt lasketiirudes, sest suusarajal oli ta võimas. Esimese individuaalse MM-medalit sai ta 2019. aastal. See oli kohe kuldne ja tuli Östersundi MMi jälitussõidus.

Mullu ehk oma viimasel hooajal lisandus kuld ka sprindis, kui ta triumfeeris kodusel MMil Oberhofis. Kolmel taliolümpial osalenud Herrmann-Wick võitis sealt kokku kolm medalit, neist ühel murdmaasuusatajana.

2014. aastal võitis Sotšis Saksamaa murdmaanaiskonnaga teatesõidus pronksi ja 2022. aastal Pekingis laskesuusatajana pronksi taas teatesõidus, aga kulla tavadistantsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles