Virgilijus Alekna saatis maailmarekordi heitnud pojale kahesõnalise õnnitluse

Karl Mihkel Eller
Copy
Virgilijus Alekna 2006. aastal Göteborgi EMil.
Virgilijus Alekna 2006. aastal Göteborgi EMil. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kettaheite maailmarekordimehe Mykolas Alekna isa Virgilijus Alekna oli poja rekordheite ajal ilmselt juba ööunele sättimas. Leedu aja järgi südaöö paiku saatis värske maailmarekordiomanik isale sõnumi, millele sai vaid kahesõnalise vastuse: «hea töö».

21-aastane Mykolas Alekna ei varjanud, et teadis enne võistlust, et Oklahomas on tuul suurepärasteks tulemusteks soodne. «Teadsin, et tingimused on head, ja teadsin, et olen võimeline nii kaugele heitma, kuid ma ei avaldanud endale mingit survet.

Ma lihtsalt nautisin hetke ja see juhtus. Eeldasin, et see on üle 74 meetri, sest tuul lisab paar meetrit ja ma tean, kuidas hea heide välja näeb. Mul oli tunne, et see läheb kaugele,» vahendas Mykolas Alekna öeldut Leedu portaal 15min.

Alekna läkitas pärast võistlust isa Virgilijusele rõõmusõnumi, kuid kuna Leedus oli kell juba südaöö, siis saatis ta tekstsõnumi ja ei hakanud kodumaale helistama. Vaatamata hilisele tunnile sai Mykolas Alekna vastuse, mis oli lühike ja konkreetne. «Ta lihtsalt kirjutas «hea töö». Ta on inimene, kes ei räägi palju, nagu mina,» naljatles Mykolas Alekna.

Kuigi alguses mõõdeti noore leedulase rekordheite pikkuseks 74.41, siis pärast ülemõõtmist selgus, et maailmarekordina läheb kirja 74.35. Sellega lükkas Mykolas Alekna pea 38 aastat kettaheite troonil istunud Jürgen Schulti, kelle tippmark oli 74.08.

Ühtlasi lükkas ta kõigi aegade edetabelis kolmandaks oma isa, 52-aastase Virgilijus Alekna. Kahekordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister heitis 2000. aastal 28-aastaselt isikliku rekordi 73.88.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles