Rootsi suusataja tahab teha üllast tegu

Karl Mihkel Eller
Copy
Rootsi murdmaasuusataja. Foto on illustratiivne.
Rootsi murdmaasuusataja. Foto on illustratiivne. Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva / SIPA / Scanpix

Rootsi murdmaasuusataja Anton Persson tahab teha pealtnäha üllast tegu. 29-aastane suusataja plaanib koondisest lahkuda, sest tema hinnangul on koondise ukse taga palju inimesi, kes seda võimalust väärivad.

Persson osales lõppenud hooajal vaid kolmel MK-etapil ning pääses vaid korra sprindis veerandfinaali ehk 30 parema sekka. «Jah, ma olen selles (koondisest lahkumises – toim) peaaegu kindel. Ma arvan, et seda tuleks teha.

Järgmise talve rahvuskoondise koosseis selgub mai alguses. Alt tuleb nii palju inimesi, kes seda võimalust väärivad. Huvitav on näha, kuidas noored esile tulevad,» rääkis Persson Expressenile.

Perssoni hooajale vajutas pitseri vigastus ning ta pääseski võistlema vaid hooaja viimastel MK-etappidel. Eelmise hooaja pidid ta ristatisideme rebenemise tõttu enneaegu lõpetama, läinud kevadel vajas ta teist operatsiooni. Karjääri parim MK-sarja tulemus on tal ette näidata 2021. aastast, mil sai Davosi vabatehnikasprindis kaheksanda koha.

Ta osales 2021. aastal Oberstdorfi MMil ja sai klassikasprindis 29. koha. 2022. aastal Pekingi olümpial sai ta vabatehnikasprindis 24. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles