Vaikuse lõpetanud tippratturi naine sõimas moslemeid

Postimees Sport
Copy
Chris Froome Israel-Premier Tech klubi särki kandmas.
Chris Froome Israel-Premier Tech klubi särki kandmas. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / Scanpix

Neljakordse Tour de France'i võitja Chris Froome'i naine Michelle Froome kutsus sotsiaalmeedias oma jälgijaid üles ärkama, sest tema arvates pole süütuid gazalasi olemas. Naise sõnul on moslemid ühiskonnale koormaks.

38-aastane Froome on aastatel 2013, 2015, 2016 ja 2017 võitnud Tour de France'i, lisaks korra suurtuuri Giro d’Italia (2018) ja kaks korda Vuelta a Espana (2011 ja 2017). 2020. aastal liitus Froome Israel-Premier Tech nime kandva meeskonnaga.

2014. aastast on ta on olnud abielus Michelle Froome'iga. Hiljutine skandaal on üles kerkinud seoses just tema abikaasaga, kes lõpetas alates 2020. aastast kestnud vaikuse sotsiaalmeedias.

15 000 jälgijaga Twitteri kontol kutsus ta inimesi üles lõpetama poliitkorrektsust ning tegi kokku 13 säutsu, mida võib liigitada islamofoobia alla.

«Moslemid on siin selleks, et võimu üle võtta,» seisis ühes naise postituses. Ta lisas, et tal on kõrini tegevusetult istumisest ja vaiksest Iisraeli toetamisest, samal ajal kui Hamasi propaganda levib sotsiaalmeedias.

Froome'i postitused ilmusid pärast seda, kui Palestiina-meelsed aktivistid kutsusid üles suurematele protestidele. Chris Froome'i klubi Israel-Premier Tech ei ole otseselt juudiriigiga seotud, kuid klubi miljardäridest omanikega on teine lugu.

Cycling Weekly pöördus Michelle Froome'i poole, kes ei eitanud, et on nende postituste autor. Israel-Premier Techi pressiesindaja ütles, et meeskonna sõitjatega seotud kolmandate osaliste arvamused pole klubi omaga seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles