Järgmine Euroopa korvpallitegelane valis Venemaa vereraha

Karl Mihkel Eller
Copy
Moskva CSKA mängija. Foto on illustratiivne.
Moskva CSKA mängija. Foto on illustratiivne. Foto: VTB League

Venemaa korvpalliklubi CSKA uueks peatreeneriks nimetati kreeklane Andreas Pistiolis, kes vahetas sel ametikohal välja makedoonlase Emil Rajkovići.

Pistiolis tunneb CSKAd ehk Venemaa armee keskspordiklubi läbi ja lõhki, sest töötas seal kuni 2022. aastani Dimitris Itoudise kõrval abitreenerina. Eelmisel hooajal sai Pistiolis esimest korda peatreeneriks, kui ta palgati Istanbuli Galatasaraysse, kuid lahkus sealt postilt aasta tagasi.

CSKA lõpetas põhiturniiri Kaasani Unicsi ja Peterburi Zeniti järel kolmandana ning play-off'i avaringis kohtutakse Krasnojarski Jenisseiga. Seega oodatakse, et uus peatreener tooks kastanid tulest juba käimasoleva hooaja otsustavas faasis.

Venemaa korvpallielu on pärast 2022. aasta veebruari rünnakut Ukraina vastu palju väiksema rahvusvahelise tähelepanu all. Vaatamata relvakonfliktile naaberriigiga ei näe mitmed Euroopa mängijad ja treenerid probleemi Venemaal n-ö vereraha taskusse ajada.

Üks kuulsamaid Venemaal mängimist jätkab korvpallur on nüüdseks endine Prantsusmaa koondislane Thomas Heurtel. Ta vedas 2022. aastal korvpalli EM-finaalturniiril Prantsusmaa hõbedale, kuid liitus pärast seda Peterburi Zenitiga. Aasta lõpus teatas Prantsusmaa alaliit, et Heurteli enam koondist esindama ei kutsuta.

Praegu kuulub CSKA ridadessegi kaks prantslast: suur äär M'Baye Amath ja tsenter Jean-Charles Livio. Lisaks veel kaks ameeriklast, kanadalane ja nigeerlane. VTB liigas mängib ameeriklasi peaaegu igas klubis, sekka eksib ka Balkani riikide korvpallureid. Ühtlasi on serblasi ja makedoonlasi peatreeneri ametit pidamas, kuid peale Pistiolise leidub veel teisigi kreeklasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles