M-Sport vormib Tänakuga kogetut taas eduks

Jarmo Jagomägi
, reporter
Copy
Ott Tänak (vasakul) ja Malcolm Wilson.
Ott Tänak (vasakul) ja Malcolm Wilson. Foto: WRC OFFICIAL

Isegi M-Spordi omanik Malcolm Wilson tunnistab, et ta poleks autoralli MM-hooaja eel uskunud, et kolme etapi järel on Adrien Fourmaux kolmas.

Mõne nädala pärast 29. sünnipäeva tähistav prantslane pole enam kõige rohelisem. Samas on tal võrreldes paljude konkurentidega tipptasemel kilometraaži palju vähem. Eelmistel aastatel nii mõnedki rasked perioodid üle elanud Fourmaux on vaikselt hakanud kogemusi realiseerima.

Puma hübriidautoga kihutav rallimees alustas hooaega Monte Carlo viienda kohaga, aga Rootsist ja Keeniast õnnestus noppida karjääri esimesed poodiumid. Ta oli mõlemal puhul kolmas.

«Täiesti aus olles, siis ma ei uskunud, et oleme sõitjate arvestuses kolmandad. Ma ilmselt ei arvanud ka, et saame ka kaks järjestikust poodiumikohta. Aga Adrien teenis need targa sõiduga välja,» ütles Wilson usutluses Autosportile.

«Rallis on edu saavutamine pikk protsess. Kahjuks pole kiiremat teed. Kui sa pole just erand, nagu näiteks Sebastien Loeb. Vaadake kasvõi, kui kaua võttis areng aega Ott Tänakul ja Elfyn Evansil. Sama kehtib Adrieni puhul. Otseteed kahjuks ei leidu.»

Tõsi! Rallisõbrad kindlasti mäletavad, kuidas Tänak ja Wilson 2010ndatel maid ja puid jagasid. Polnud kaugel isegi võimalus, et meie mees alast taanduks. Aga ta sai uue võimaluse ja kasutas selle kuhjaga ära.

Fourmaux tegi WRC tugevaima klassi debüüdi 2021. aasta aprillis Horvaatias. Neil teedel kihutatakse ka sel nädalavahetusel. Postimees vahendab homme algava ralli sündmusi otseblogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles