Järjekordne Eesti koondislane siirdub lombi taha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Keandra Koorits (palliga) avalikustamas oma järgmist mängupaika.
Keandra Koorits (palliga) avalikustamas oma järgmist mängupaika. Foto: Instagram @keandrakoorits

Eesti naiste korvpallikoondisesse kuuluv Keandra Koorits andis teada, et siirdub järgmiseks aastaks teisele poole Atlandi ookeani.  

19-aastane Koorits on nimelt otsustanud kombineerida oma korvpalli- ja haridusteed, hakates järgmisel hooajal pallima USA üliõpilasliigas ehk NCAAs. Täpsemalt astus ta Washington State'i ülikooli.

«Olen elevil, et saan avalikustada oma ülikoolivaliku: Washington State University (WSU). Soovin tänada oma treenereid, vanemaid, sõpru, perekonda, WSU treenerite brigaadi ja kõiki teisi inimesi, kes on mind toetanud. Olen tänulik kõige eest ja olen järgmist peatükki silmas pidades äärmiselt elevil,» kirjutas Koorits ühismeediasse.

Audentese spordigümnaasiumi lõpetav Koorits mängib tänavu nii A-klassi (U19) kui ka täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel. Kui noorte seas on tema keskmine punktisaldo 28,17 silma – sealjuures viskas ta sügisel ühes mängus ka 52 punkti  – siis täiskasvanute seas on ta keskmiselt visanud 20 punkti. Lisaks kuulub ta juba Eesti koondisesse.

Kooritsa näol pole aga tegemist kaugeltki esimese eestlannaga NCAAs, näiteks tänavu mängisid seal Anna Gret Asi (Oklahoma State Cowgirls), Marie Anette Sepp (University of Albany), Anete Elisabeth Adler (Boston University) ja Johanna Eliise Teder (Washington State). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles