Thbilisis protestiva rahvaga ühines maailma parim vabavõitleja (1)

Ivane Kurasbediani
, kaasautor, Thbilisi
Copy
Ilia Topuria
Ilia Topuria Foto: Guillermo Gutierrez Carrascal / SOPA Images via ZUMA Press Wire

Thbilisis jätkuvad kolmandat päeva meeleavaldused, kus tuhanded grusiinid avaldavad protesti äsja parlamendis esimese lugemise läbinud vastuolulise nn välismõju seaduseelnõu vastu. Teiste hulgas liitus kolmapäevase protestimiitinguga nimekas vabavõitleja Ilia Topuria.

Paar kuud tagasi maailma tugevaima võitlussarja UFC kergekaalu tšempioniks kroonitud 27-aastane Topuria on üks paljudest sporditähtedest, kes avaldab toetust oma kodumaa Euroopa Liidu liikmesuse püüdlustele ega poolda seetõttu välismõju seaduse vastuvõtmist.

Kolmapäeval on järjest teinud samasisulisi avaldusi, tõsi küll, sotsiaalmeedias esimest korda ajaloos Gruusia jalgpallikoondise EMi finaalturniirile viinud mängijad eesotsas Hvitšha Kvaratsheeliaga, samuti Gruusia korvpallikoondise kapten Tornike Šengelia ja paljud teised.

Kolmapäevasel meeleavaldusel Thbilisis on teiste linlaste seas välja tulnud tudengid, õpetajad, sportlased ja ka baikerid.
Kolmapäevasel meeleavaldusel Thbilisis on teiste linlaste seas välja tulnud tudengid, õpetajad, sportlased ja ka baikerid. Foto: Ivane Kurasbediani
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles