MEISTRITE LIIGA Real istus, kannatas ja lülitas penaltitega City konkurentsist, poolfinaalis ka Bayern

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Madridi Reali esimene lööja Luka Modric küll eksis, kuid tänu meeskonnakaaslase Andri Lunini tõrjetele sai ta penaltiseeria lõpetuseks siiski kergendatult hingata.
Madridi Reali esimene lööja Luka Modric küll eksis, kuid tänu meeskonnakaaslase Andri Lunini tõrjetele sai ta penaltiseeria lõpetuseks siiski kergendatult hingata. Foto: Paul Ellis

Jalgpalli Meistrite liigas said tänasega selgeks kõik poolfinalistid. Viimastena edenesid nelja parema sekka Madridi Real ja Müncheni Bayern.

Manchester City – Madridi Real 1:1, pen 3:4 (kokkuvõttes 4:4) 

Kuivõrd Madridis toimunud avakohtumine lõppes 3:3 viigiga, algas kolmapäevane vastasseis Manchesteris sama hästi kui nullist: kes selle võidab, pääseb edasi.

Vastu ootusi haaras juhtohjad 12. minutil enda kätte Real. Kastis palli saanud Eduardo Camavinga leidis sööduga üles Rodrygo, kes kuue meetri pealt kohe ühe puutega peale uhas. Kuigi tema esimene löök lendas vastu väravavaht Edersoni, siis tagasi põrganud palli saatis brasiillane hõlpsalt siseküljega ikkagi võrku.

City ei lasknud sellest ennast aga ülemäära segada ja jätkas domineerivalt. Ometi kulus tükk-tükk aega, kuniks nad tabloole viigi manasid. See juhtus alles 76. minutil, kui vahetusest sekkunud Jeremy Doku tekitas vasakul äärel elevust ja pani terava palli värava ette. Reali kaitsjal Antonio Rüdigeril õnnestus sellele küll jalg vahele panna, kuid seejärel jäi nahkkera viiekasti nurgas lahtiseks ning Kevin De Bruyne saatis selle jõuga võrku. Seis 1:1.

Kuna ka 180-minutilise mängu järel vaatas tabloolt vastu viik – kahe mängu kokkuvõttes 4:4 – ootas seejärel ees lisaaeg. Seal City surve aina kasvas ja kasvas – nad tegid kohtumises 32 (!) pealelööki, mis on Meistrite liiga ajaloo paremuselt teine näitaja –, kuid Real kannatas kaitses ära ja viis kohtumise penaltiseeriasse, mis kulges järgnevalt:

Esimesed lööjad: Julian Alvarez sisse (paremale üles), Luka Modric mööda (vasakule alla, Ederson tõrjub) 

Teised lööjad: Bernardo Silva mööda (keskele, Andri Lunin püüab), Jude Bellingham sisse (vasakule alla)

Kolmandad lööjad: Mateo Kovacic (vasakule alla, Andri Lunin tõrjub), Lucas Vasquez sisse (vasakule alla)

Neljandad lööjad: Phil Foden sisse (vasakule üles), Nacho sisse (paremale alla)

Viiendad lööjad: Ederson sisse (vasakule alla), Antonio Rüdiger sisse (vasakule alla)

See tähendas, et penaltiseeria 4:3 võiduga edenes poolfinaali Madridi Reali.

Müncheni Bayern – Londoni Arsenal 1:0 (kokkuvõttes 3:2)

Virtuaalselt samadelt stardipakkudelt alustasid kordusmatšis ka Arsenal ja Bayern, kes leppisid Londonis toimunud avamängus 2:2 viiki. Nüüd Münchenis toimunud kohtumises olid sakslased need, kes olid ohtlikumaks pooleks, kuid tabaluku murdmisega läks neil kõvasti aega. 

See õnnestus alles 67. minutil, kui Raphael Guerreiro pani vasakult äärelt palli kasti ning sügavusest trahvialla tormanud Joshua Kimmichil õnnestus teda markeerinud Gabriel Martinelli maha raputada ja pall jõuga võrku rammida. See jäigi kohtumise ainsaks tabamuseks. 

Meistrite liiga poolfinaalides lähevad seega omavahel vastamisi Dortmundi Borussia – Pariisi Saint Germain ja Müncheni Bayern – Madridi Real. Duellidega tehakse algust 30. aprillil ja 1. mail, kordusmängud toimuvad nädal aega hiljem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles