Õiglane katkestas USAs peetud kõrgetasemelise kümnevõistluse

Postimees Sport
Copy
Janek Õiglane
Janek Õiglane Foto: Tairo Lutter

USAs Walnutis toimuval kõrgetasemelisel kümnevõistlusel otsustas Janek Õiglane pärast kuulitõuget katkestada.

Mullu Budapesti MMil isikliku rekordi 8524 silma peale kruttinud eestlane alustas hooaja esimest kümnevõistlust korralikult. Ta sprintis 100 meetrit täpselt 11 sekundiga (rekord 10,89), hüppas kaugust 7.18 (rekord 7.47) ja tõukas kuuli 14.73 (rekord 15.50). Sellega kaotas ta küll rekordseeriale 141 punktiga, ent oli liikumas ikkagi korraliku summa poole.

Õiglane otsustas aga pärast kuulitõuget võistluse katkestada ja kõrgust enam hüppama ei tulnudki. Eesti kümnevõistlejat on viimasel ajal seganud probleem Achilleuse kõõlusega, mille tagajärjel jalg päev enne võistlust paistetama hakkas. Seetõttu ei soovinud Õiglane ka edasise võistlusega rohkem riske võtta ja vaatab suuremat pilti. Teatavasti on ju tänavu suvel ees veel Euroopa meistrivõistlused ja kõige krooniks Pariisi olümpiamängud, mille normatiivi on Õiglane ka täitnud.

Väga võimsa avapäeva pani kokku lõpuks Ayden Owens-Delerme. Puerto Rico kümnevõistleja, kelle isiklik rekord on 8532, teenis avapäeval 4621 silma, millega edestab rekordgraafikut 15 punktiga. 23-aastane ameeriklane Heath Baldwin (rekord 8084) kaotab teisel kohal paiknedes pärast avapäeva Owens-Delermele 152 ja Austin West kolmandana (rekord 8331) 229 punktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles