Eesti purjetajad said MK-etapil kohad kolmandas kümnes

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marjaliisa ja Elise Umb.
Marjaliisa ja Elise Umb. Foto: Ott Kallas

Marjaliisa ja Elise Umb lõpetasid Hispaanias Mallorcal purjetamise maailma karika kolmanda etapi, Trofeo Princesa Sofia MAPFRE regati 28. ja Karl-Martin Rammo 29. kohaga.

Täna peeti maha MK-etapi viimased finaalsõidud ning homme võistlevad medalisõidus vaid iga klassi kümme parimat, kelle hulka Eesti sportlased seekord ei mahtunud.

Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) sai tänastes sõitudes kirja Laser klassi kuldgrupi 32. ja 27. koha ning talle kuulub regati kokkuvõttes 138 mehe hulgas 29. koht. Sama klassi hõbelaevastikus seilanud Argo Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi) lõpetas oma tulemuste seeria 26., 22. ja 34. ning võistluse kokku 67. kohaga. Medalisõitu läheb liidrina sakslane Simon Grotelüschen.

Eesti 470 klassi paatkond viimases kahes võistlussõidus soodinaise õlavigastuse tõttu paraku startida ei saanud. Marjaliisa ja Elise Umbi (Purjespordiselts Maru) lõpptulemuseks jääb seetõttu vaatamata vahepealsele esikahekümnesse tõusmisele 52 naiskonna seas 28. koht. Medalisõidu eel juhivad jaapanlannad Ai Kondo ja Wakako Tabata.

Ka 49er klassi meeskonna Tõnis Haavel - Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) regati tulemust mõjutas oluliselt roolimehe haigestumine, mille tõttu jäi suurem osa sõitudest üldse seilamata. Võistlus lõppes meie sportlastele 76 paadi konkurentsis 51. kohaga. Medalisõitu lähevad parimalt positsioonilt taanlased Jonas Warrer ja Soren Hansen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles