Kergejõustiklane ärkas keset operatsiooni üles: olin šokis

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Annimari Korte
Annimari Korte Foto: Michael Sohn / AP / Scanpix

Soome tõkkesprinter Annimari Korte elas omal nahal läbi stsenaariumi, mida võiks ette kujutada õudusfilmist.

Möödunud hooajal tundis Korte, et tema reie tagaosa valutab ning ta suundus uuringutele. Tal diagnoositi reiekõõluse rebend ning kuigi esialgu üritas sportlane operatsiooni vältida, polnud sellest ühel hetkel enam pääsu.

«Arvasin, et asi on lihtsalt armkoes, mis eemaldatakse,» kirjutas Korte Instagrami. Arst ütles talle, et kõige halvema stsenaariumi puhul on kõõlus täielikult rebestunud ning see on vaja uuesti kinnitada.

Operatsioonil juhtus aga niimoodi, et Korte ärkas üles enne, kui lõikus läbi oli. «Ärkasin keset operatsiooni selle peale, kui kõõlust minu jala külge kinnitati. Olin šokis, kuid siis panid nad mu uuesti magama,» avaldas tõkkesprinter.

Pärast lõikust polnud selge, kas Korte saab tõkkesprindiga jätkata. Õnneks osutus taastusravi edukaks ning 36-aastane sportlane saab tänavu võistelda. Seejuures jääb see tema karjääri viimaseks hooajaks.

«See on olnud üks valulik teekond ja on seda jätkuvalt. Minu jalg oli paistes ja vigastatud. Ega see enam karjääri vältel paremaks ei lähe, olen sellega juba leppinud. Vähemalt saan veel tõkkeid joosta,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles