Duplantis avas olümpiahooaja maailmarekordiga (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Armand Duplantis on karjääri jooksul püstitanud kaheksa maailmarekordit.
Armand Duplantis on karjääri jooksul püstitanud kaheksa maailmarekordit. Foto: Reuters/ScanPix

Rootsi teivashüppaja Armand Duplantis püstitas karjääri kaheksanda maailmarekordi, kui ületas Hiinas Xiamenis peetud Teemantliiga avaetapil kõrguse 6.24.

Seejuures püstitas Duplantis maailmarekordi teist välisvõistlust järjest. Eelmise välishooaja lõpetas ta USAs Eugene’is peetud Teemantliiga etapiga, kui ületas kõrguse 6.23.

Kui 6.23 ületamiseks kulus Duplantisisel 16 katset, siis 6.24 sai ta üle seitsmenda katsega. Nimelt ründas Duplantis kuuel korral maailmarekordit ka lõppenud talihooajal. Täna sai mees kõrgusest jagu esimesel katsel.

Nagu öeldud, on täna püstitatud maailmarekord 24-aastasele rootslasele karjääri kaheksas. Uusi tippmarke jahib mees sentimeetri kaupa, sest sellisel viisil on tal võimalik rohkem raha teenida. Sama strateegiat kasutas ka Ukraina teivashüppaja Serhi Bubka, kes püstitas vahemikus 1984 – 1994 17 välis- ja 18 siserekordit.

Siinkohal tuleb märkida, et eelmise aasta sügisel viis maailma kergejõustikuliit ellu reformi, mille tulemusena ei eristata kergejõustikus enam sise- ja välisrekordeid.

Hooaja esimesel Teemantliiga etapil teenis Duplantis võidu juba pärast 6.00 ületamist. Teise koha sai 5.82ga ameeriklane Sam Kendricks ning kolmanda 5.72ga hiinlane Huang Bokai.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles