Kuuenda eestlasena JWRC etapi võitnud Jürgenson: seda on raske hoomata

Karl Mihkel Eller
Copy
Romet Jürgenson tuli koos kaardilugeja Siim Ojaga Horvaatia MM-rallil juunioride arvestuses võitjaks. Ühtlasi haarasid nad viiest etapist koosnevas sarja punktitabelis kindla liidrikoha.
Romet Jürgenson tuli koos kaardilugeja Siim Ojaga Horvaatia MM-rallil juunioride arvestuses võitjaks. Ühtlasi haarasid nad viiest etapist koosnevas sarja punktitabelis kindla liidrikoha. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Mullu Rahvusvahelise autoliidu (FIA) Rally Star programmi kaudu endale koha juunioride MM-klassis (JWRC) taganud 24-aastane Romet Jürgenson suutis etapivõidu noppida juba hooaja teisel WRC-rallil. Ühtlasi sai temast kuues eestlane, kes on JWRCs kerkinud etapivõitjaks.

Hooaja avaetapil Rootsis sai Jürgenson teise koha ning nii läks ta asfaldirallile Horvaatias vastu suurte ootustega. Tõsi, ta oli sihiks pannud koha esikolmikus, kuid ralli algas tema jaoks suurepäraselt. Pärast seda kui türklane Ali Türkkan kolmandal katsel rajalt välja sõitis ja katkestas tõusis ta liidriks.

Seda positsiooni ta enam ei loovutanud ning juba reedeseks lõuanapusiks oli ta lähima jälitaja ees kätte võidelnud pea minutilise edu. Otsustavale võistluspäevale sai ta vastu minna veel kindlamalt, ta edestas Rally Stari programmi konkurenti Gill Taylorit kahe minutiga. Pühapäeva võttis Jürgenson rahulikumalt ning enam ta lisapunkte andnud katsevõitude nimel ei pingutanud – oluline oli kindlustada karjääri esimene JWRC esikoht. Lõpuks edestas ta Taylorit 2.35,1-ga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles