Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

VIDEO Õnnetus rallivõistlusel nõudis seitse inimelu, noorim oli kaheksa-aastane

Postimees Sport
Copy
Sri Lanka rallivõistlusel toimus ohvriterohke õnnetus.
Sri Lanka rallivõistlusel toimus ohvriterohke õnnetus. Foto: STR/AP/Scanpix

Sri Lankal toimunud rallivõistlusel juhtus traagiline õnnetus, milles hukkus vähemalt seitse inimest, neist noorim oli kaheksa-aastane. Politsei teatel sai vigastada 21 inimest, neist mitu on kriitilises seisus.

Traagiline õnnetus juhtus Fox Hilli ringrajal toimunud võistlusel, mida oli kohapeal jälgimas väidetavalt 100 000 inimest. Tegemist oli rohkem rallikrossi meenutava võistlusega. Võistlusel toimus ühisstart, kus rajale kihutas korraga mitu autot ning võisteldi kruusateel.

Pühapäeval toimunud võistlusel oli üks auto juba rullunud üle katuse ning takistas kurvi läbimist. Kui esimesed autod pääsesid sellest probleemideta mööda, siis kaks autot pidasid omavahel kõva positsioonivõitlust, mille järel üks neist kaotas juhitavuse ja sööstis täiskiirusel pealtvaatajate hulka. Pole teada, kas õnnetuses sai viga ka rajalt välja sõitnud võidusõitja.

Hoiatus! Videod on häiriva sisuga.

Tegemist oli kohaliku armee hallatava võidusõidurajaga ning õnnetus juhtus kehvalt turvatud lõigul, teatas kohalik politsei. Fox Hilli rada asub Sri Lanka pealinnast Colombost 180 km idas.

Vahetult enne võistluse algust kuulutas armeeülem Vikum Liyanage, et esimest korda viie aasta jooksul toimuvale üritusele lubatakse pealtvaatajad tasuta. Nii tekkiski olukord, kus väikesele maa-alale kogunes üle 100 000 pealtvaataja. Õnnetuses sai vigastada ka mitu rajajulgestajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles