Evans ja Ogier on Tänaku paadis: see on uskumatult vale (1)

Jarmo Jagomägi
, reporter
Copy
Võitja Sebastien Ogier teenis Horvaatia rallilt 21, neljandana lõpetanud Ott Tänak 20 punkti.
Võitja Sebastien Ogier teenis Horvaatia rallilt 21, neljandana lõpetanud Ott Tänak 20 punkti. Foto: Damir Senčar / AFP / Scanpix

Autoralli MM-sarjas tänavuseks hooajaks kehtestatud punktisüsteem tekitab kõneainet ka neljanda etapi järel. Asjaosaliste tunded on valdavalt negatiivsed.

Näiteks Ott Tänak lõpetas Horvaatias kokkuvõttes neljanda kohaga, aga teenis vaid ühe punkti vähem – 20 – kui võitja Sebastien Ogier. Võrreldes teise ja kolmandana lõpetanud Elfyn Evansi ning Thierry Neuville'iga jäi ta isegi silmaga plussi.

«See on päris uskumatu. Muidugi tuleb neljandaks jäädes selle skooriga rahule jääda. Aga üldiselt, kuhu spordiala liigub... Võitja peaks ikka veidi rohkem saama tähistada,» nentis Tänak rallit.fi vahendusel.

Nurinat kõlas ka teistelt. «Õnneks ma ei võitle MM-tiitlile, sest see süsteem on uskumatult vale. Keegi ei saa aru, mis juhtus,» märkis Ogier.

«Me kõik saime peaaegu sama palju punkte. Andke siis juba kõigile punkt. Mul on tõesti hea meel, et ma ei jahi MM-tiitlit, sest võitu ei tähtsustata piisavalt.»

Samal lainel oli ka Evans. «Sama hästi võid 15 minutit rooliotsa vahetada ja teenid ikka peaaegu sama palju punkte. Sel aastal ilmselt midagi ei muutu. Aga see pole õige,» kritiseeris waleslane.

«Kokkuvõttes olen muidugi pettunud. Nädalavahetus oli üldiselt päris hea. Iga päev käis kõva võitlus. Teine koht oli lõpuks hea tulemus. Aga uue punktisüsteemiga pole see tunne õige.»

MM-sari jätkub 9.–12. maini Portugali kruusal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles