Soome ralliajakirjanikud: Tänak on üks suuremaid pettumusi. Tiitlirong hakkab ära sõitma

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Manrico Martella / EPA / SCANPIX

Autorallit kajastav soomlaste portaal rallit.fi jagas Horvaatia MM-etapi järel sõitjatele hindeid. Neljandana lõpetanud Ott Tänakus oldi pigem pettunud.

Toni Heinonen hindas meie meest kümnepallisüsteemis seitsmega.

«Peaaegu kolmandat hooaega järjest pole Tänak olnud korralikult hoos. Horvaatias polnud ülesanne ka lihtne. Eestlane hakkab MM-tiitli rongist maha jääma. Kui otsida midagi head, siis Tänak teenis võistlustelt paremuselt teise punktisumma,» kirjutas ta.

Aki Hietavala andis Tänakule seitsme koos plussiga.

«Taas rahulik sõit, polnud kordagi päris tipus. Võistlus oli põhimõtteliselt reedega kaotatud. Kuigi ajad paranesid, on see üsna väike lohutus. Tänaku õnneks tõi uus süsteem soliidselt punkte,» arutles ta.

Ville Hirvonen piirdus hindega kuus.

«Kuigi veel on hooaja varajane faas, pean teda üheks suuremaks pettumuseks. Arvasin, et Tänak on võimeline Hyundaisse naastes kohe tulemust tegema. Aga seda pole juhtunud. Ta proovib endiselt leida tasakaalu kiiruse ja enesekindluse vahel. Loodetavasti suudab ta n-ö kruusahooaja algusega end koguda. Tänaku, Thierry Neuville'i ja Elfyn Evansi heitlust tiitli nimel oleks tore näha,» rääkis ta.

Nelja etapi järel on MM-sarja liidril Neuville'il koos 86 punkti. Evans kaotab talle kuue, Adrien Fourmaux 27 ja Tänak 33 silmaga. Hooaeg jätkub kahe ja poole nädala pärast Portugalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles