Kalev/Cramo küttis Dorbeku kolmikduubli taustal «väiksele» Kalevile sauna

Karl-Joosep Küngas
Copy
BC Kalev/Cramo kapten Martin Dorbek.
BC Kalev/Cramo kapten Martin Dorbek. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpalli meistrivõistlustel alustati veerandfinaalidega. Tiitlikaitsja BC Kalev/Cramo seljatas kolme võiduni peetava seeria avamängus Tallinna Kalev/SNABBi 97:49.

Äsja Eesti-Läti ühisliigas hõbemedalid teeninud Kalev/Cramoga suutis Kalev/SNABB sammu pidada seitse minutit. Pärast seda haaras favoriit täielikult initsiatiivi ja vahe kasvas suurte sammudega. Kui avapoolaja võitis Kalev/Cramo 18 silmaga, siis lõpuks teeniti 48-punktiline võit. Seejuures oli nende suurimaks eduks koguni 51.

Ühtlaselt mänguaega jaotanud Kalev/Cramo särgis tegid skoori üheksa mängumeest ning edukaimana viskasid Tanel Kurbas ja Grant Shephard võrdselt 17 punkti. Eredalt säras ka kapten Martin Dorbek, kes suutis 24 minutiga panna kokku kolmikduubli 10 punkti, 10 lauapalli ja 12 korvisöötu. See oli 33-aastase mängumehe jaoks karjääri esimene kolmikduubel.

Seejuures oli Dorbeku kolmikduubel üle 21 aasta esimene, mille suutnud eestlasest mängija Eesti meistriliigas sooritada. Viimati tegi seda 2003. aastal Ando Tagamets, kes kogus Nybiti särgis Tartu Rocki vastu 18 punkti, 14 lauapalli ja 10 korvisöötu.

Kalev/SNABBi parimatena viskasid nii Mario Paiste kui ka Mark-Andreas Jaakson 12 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles