Damon Hill: vormel-1 ei tohiks poliitikasse sekkuda

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 etapi vastane graffiti Barbaris.
Vormel-1 etapi vastane graffiti Barbaris. Foto: SCANPIX

Endise maailmameistri Damon Hilli arvates riskib vormel-1 oma mainega, kui nad ei reageeri Bahreinis toimuvatele rahutustele.

Nimelt on viimasel ajal Bahreinis üha rohkem protesteeritud 22. aprillil peetava vormel-1 GP-etapi vastu ning Hilli arvates on vormel-1 MM-sarja bossidel aeg näidata, et toimuv ei jäta neid külmaks, vahendab Autosport.

Lisaks rahutustele on maailma meedia teravdatud tähelepanu all ka vangistuses viibiv inimõiguste aktivist Abdulhadi al-Khawaja, kes on 58 päeva pidanud näljastreiki ning seetõttu toimetati ta haiglasse.

«Kardan, et vormel-1 on praeguses olukorras liiga ükskõikne ja see kahjustab meie mainet,» sõnas Hill intervjuus BBC Radio 4-le.

Hill on ka varasemates intervjuudes öelnud, et F1 peaks Bahreini etapi toimumise osas ümber mõtlema ning jäi samale arvamusele ka nüüd, öeldes, et Bahreini valitsejad ei tohiks vormel-1 etappi poliitilises sõjas ära kasutada.

«Ma ei kahtle, et nad suudavad etappi korraldada, aga kui nad seda tõesti teevad, peavad nad oluliselt parandama turvameetmeid, et protestijad etappi ei segaks, see aga näitaks, et vormel-1 on oma poole valinud,» selgitas Hill. «Ja see paneb mind maine pärast muretsema, vormel-1 ei tohiks poliitikasse sekkuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles