Olümpiavõitja tegi laskesuusataja karjääri maatasa

Karl Mihkel Eller
Copy
Björn Ferry (vasakul), Martin Fourcade (keskel) ja Frederik Lindström seisid poodiumil 2012. aastal Ruhpoldingu MMi ühisstardist sõidu järel.
Björn Ferry (vasakul), Martin Fourcade (keskel) ja Frederik Lindström seisid poodiumil 2012. aastal Ruhpoldingu MMi ühisstardist sõidu järel. Foto: RALPH ORLOWSKI/REUTERS/Scanpix

Kuus aastat tagasi murdmaasuusatamises olümpiavõitjaks tulnud Stina Nilsson proovis mitu hooaega läbilööki laskesuusatamises, kuid edutult. Rootsi televisiooni (SVT) laskesuusaekspert ning olümpiavõitja Björn Ferry sõnul jättis Nilssoni karjäärimuutus soovida ning tema hinnangul oli tegemist läbikukkumisega.

2018. aastal Pyeongchangi taliolümpial naiste individuaalses sprindis olümpiavõitjaks kroonitud Nilsson otsustas neli aastat tagasi edu jahtida ka laskesuusaradadel. Kui murdmaasuusatamises õnnestus tal võita sisuliselt kõik, mis võimalik, siis laskesuusatamises ei läinud kõik nii libedalt.

Oma teisel MK-hooajal kerkis ta küll individuaalselt poodiumile, kuid säravad tulemused tiitlivõistlustel jäid tulemata. 2010. aastal Vancouveri jälitussõidus olümpiakulla võitnud Ferry tegi Nilssoni uue karjääri maatasa.

«Kui vaadata üldiselt, kuidas investeering end ära tasus, siis on tegemist suure läbikukkumisega,» ütles Ferry resoluutselt SVT-le.

Nilsson riputab püssi varna ning jätkab murdmaasuusatajana, kuid keskendub maratonidele. Ferry hinnangul sobib see talle laskesuusatajakarjäärist palju paremini. «Stina Nilssonil on palju lihtsam pikki võistlusi suusatada,» lisas Ferry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles