Favoriidid kindlustasid koha poolfinaalis, TalTech haaras taas juhtohjad

Karl-Joosep Küngas
Copy
Heiko Rannula tüüris Kalev/Cramo Eesti meistriliiga poolfinaali.
Heiko Rannula tüüris Kalev/Cramo Eesti meistriliiga poolfinaali. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli Eesti meistrivõistlustel selgusid esimesed poolfinalistid.

Esimesena kindlustas koha nelja parema hulgas tiitlikaitsja BC Kalev/Cramo, kes sai oodatult veerandfinaalseerias 3:0 jagu Tallinna Kalev/SNABBist. Otsustav kohtumine kulges küllalt pingevabalt ja Kalev/Cramo teenis 86:59 võidu.

Võitjate edukaimana viskasid Manny Suarez 14, Severi Kaukiainen 13 ja vaid 10 minutit väljakul viibinud Kregor Hermet 12 punkti. Tallinna Kalevi ridades kerkis esile üleplatsimehena 20 punkti toonud Cameron Campbell.

Kalev/Cramo jääb ootama oma poolfinaali vastast paarist TalTech ja Rapla/Avis Utilitas. Seda võitluspaari läks TalTech täna juhtima, kui koduväljakul teeniti 92:85 võit. Seeria järgmine kohtumine toimub neljapäeval Raplas.

Mõned minutid hiljem tõusis Kalev/Cramo kõrval poolfinaali ka Tartu Ülikool Maks&Moorits. Tartlased mängisid samuti seerias kuivalt 3:0 üle KK Viimsi meeskonna. Otsustav kohtumine Tartu Ülikooli spordihoones lõppes kodumeeskonna 72:65 võiduga.

Tartlaste suurimaks punktikütiks tõusis lätlane Rinalds Malmanis, kelle arvele kogunes 22 punkti ja 15 lauapalli. Märt Rosenthal toetas teda 14 silmaga. Viimsi rünnakuid vedas taaskord 18-aastane Stefan Vaaks, kelle kontosse jäi 26 silma.

Tartu peatreeneri Priit Vene hinnangul olid veerandfinaalmängud väga heaks proovikiviks. «Viimsi vastu saime väga korralikud mängud, mis näitasid meile üsna paljutki. Viimsi hakkas väga hästi vastu ja tuleb neid selle eest kiita. Esimeses mängus saime oma asjadega hakkama, aga teises ja kolmandas mängus jooksis meie rünnak pisut kokku, ent kaitses surusime ära ja see tõi seerias võidu. Täna said mänguaega ka nooremad mängijad, kes on tublisti trenni tehes oma võimaluse välja teeninud. Loodetavasti saavad täiesti korda ka need, keda vaevavad pisivigastused või haigustest taastuvad ja teeme korraliku poolfinaalseeria,» sõnas Vene.

Tartu jääb ootama poolfinaali vastast paarist Pärnu Sadam ja Keila/Coolbet. Selles paaris on seis 2:1 Pärnu kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles