Euroliiga määras keevalisele treenerile ja tema klubile kümnete tuhandete eest trahve

Toimetas Ville Arike
Copy
Ateena Panathinaikose peatreener Ergin Ataman.
Ateena Panathinaikose peatreener Ergin Ataman. Foto: ANDREJ CUKIC / EPA / SCANPIX

Korvpalli Euroliigas jätkuvad täna veerandfinaalseeriad, enne seda aga määrati eelmise nädala üleastumiste eest kopsakaid trahve kümnete tuhandete eurode ulatuses. Nende saajad olid Ateena Panathinaikos ja tolle türklasest peatreener Ergin Ataman.

Esmalt sai Ataman 30 000 eurot trahvi seoses veerandfinaali avamängu järel kohtunike kohta esitatud avaliku väljaütlemisega. Ta süüdistas vilemehi ebaausas tegutsemises ning tõi näiteks välja, et vastasmeeskonna Tel Avivi Maccabi liider Wade Badwin sai mitmeid vabaviskeid teenimatult.

Sama asja eest sai 30 000 eurot trahvi ka Panathinaikose klubi, sest tegi samamoodi kohtunike kohta avalduse. Selles vihjati, et kohtunikud hoiavad Maccabit Iisraelis toimuva sõja tõttu, aga märgiti sedagi, et Euroliiga ei salli juba aastaid Panathinaikost.

Ataman sai täiendavalt 5000 eurot trahvi seoses meediaga suhtlemise kohustuste eiramisega enne teist veerandfinaalmängu. Portaali basketnews.com teatel seisnes rikkumine asjaolus, et Ataman keeldus rääkimast Iisraeli ajakirjaniku Moshe Bardaga meediale avatud treeningul. Ta väitis, et meediale eraldatud aeg on läbi ja treening on suletud.

Panathinaikos kaotas seeria avamängu 87:91, kuid võitis teise 95:79. Kaks järgmist kohtumist peetakse täna ja neljapäeval Belgradis. Edasi saab kolme võiduga, vajadusel toimub otsustav viies kohtumine järgmisel nädalal taas Ateenas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles