Hea uudis Leedule: kaks suurimat korvpallistaari tulevad olümpiasuvel koondisesse

Toimetas Ville Arike
Copy
Vennaarmu ei tuntud. NBAs madistavad New Orleans Pelicansi tsenter Jonas Valanciunas (vasakul) ja tema Sacramento Kingsi kolleeg Domantas Sabonis teineteise vastu.
Vennaarmu ei tuntud. NBAs madistavad New Orleans Pelicansi tsenter Jonas Valanciunas (vasakul) ja tema Sacramento Kingsi kolleeg Domantas Sabonis teineteise vastu. Foto: Benjamin Fanjoy / AP Photo / Scanpix

Tänasel pressikonverentsil teatas Leedu korvpallikoondise peatreener Kazys Maksvytis oma maa fännidele rõõmustava uudise: eeloleval suvel tõmbavad rahvusesinduse särgi selga NBAs leiba teenivad superstaarid Domantas Sabonis ja Jonas Valanciunas.

«Rääkisin mõlema mehega. Neil oli keeruline hooaeg, aga mõlemad juba uurisid meie ettevalmistusplaanide kohta ja andsid selge jaa-sõna. Korvpalliliit tegeleb nende kindlustamise teemaga,» vahendas Maksvytise öeldut portaal basketnews.com.

Mõlema mehe hooaeg on lõppenud. Valanciunase koduklubi New Orleans Hornets jäi NBA play-off'i esimeses ringis mängudega 0:4 alla Läänekonverentsis põhiturniiri parimaks osutunud Oklahoma City Thunderile. Sabonis ja Sacramento Kings küll lülitasid play-in-mängus välja Golden State Warriorsi, kuid kaotasid seejärel otsustavas mängus just Pelicansile.

Sabonis kogus tänavu põhihooaja 82 mängus keskmiselt 19,4 punkti, 13,7 lauapalli ja 8,2 korvisöötu. Lauapallide noppimisel oli ta NBA parim. Valanciunase saagiks jäi keskmiselt 12,2 punkti ja 8,8 lauapalli.

Leedu osaleb juuli alguses Puerto Ricos peetaval olümpiamängude valikturniiril, kust pääseb Pariisi ainult võitja. Alagrupis on Leedu vastasteks Mehhiko ja Elevandiluurannik. Teises alagrupis alustavad võõrustajate kõrval Itaalia ja Bahrein.

Pariisi üritab pääseda ka Läti, kes võõrustab OMi kvalifikatsiooniturniiri koduses Riias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles