Eesti meistrivõistluste etapiks olev ralli jääb rahapuudusel ära

Toimetas Ville Arike
Copy
Ralliauto Võrumaa teedel.
Ralliauto Võrumaa teedel. Foto: Sander Ilvest

7. ja 8. juunile planeeritud autoralli Eesti meistrivõistluste hooaja neljas etapp Võru Rally jääb majanduslikel põhjustel ära.

«Võru Rally ärajäämine on tingitud valitsevast ja üha süvenevast keerulisest majandusseisust, mis tekitas ootamatuid puudujääke ürituse eelarves. Kahjuks tuleb tõdeda, et praegu on üleüldiselt majandusliku toetuse leidmine väga keeruline ning on selge, et paraku puhtalt entusiasmist, pealtvaatajate piletitulust ning rallisõitjate endi panusest osavõtutoetuse abil ei piisa. Loodetavasti on tulevik helgem ja mingil hetkel saame taas kiireid autosid Võrumaal Eesti meistrivõistluste ajal kihutamas näha,» ütles Võru Rally direktor Jakko Viilo pressiteate vahendusel.

Võistluse ärajäämine oli kurb uudis ka Eesti Autospordi Liidule (EAL), kus uute korraldajatega oli juba töö täies hoos.

«Kõige rohkem on Võru Rally ärajäämise pärast kahju sellest, et väga suure entusiasmiga ja professionaalse lähenemisega alustatud projekt jäi kahjuks pooleli. Meil olid juba koosolekud peetud ja töörollid jaotatud, kuid kahjuks majandusliku seisu vastu ei saa,» sõnas EALi rallikomitee juht Emilia Abel.

EAL otsib ära jäävale meistrivõistluste etapile alternatiivi, ühe variandina on kaalumisel 9.–10. augustil Lätis sõidetav Cēsise ralli.

«Kaalume Cēsises sõidetavat võistlust asendusetapina, kuid selles kohta ootame nädala jooksul võistlejate tagasisidet, kas oleks huvi Lätis sõita või mitte ja seejärel teeme otsuse. Sealse korraldajaga on kontakt olnud ja nad oleks Eesti meistrivõistlustel osalejatest huvitatud ning kõigile leiduks seal kandis ka ööbimine. Et Võru Rally oli ka Läti meistrivõistluste etapp, siis on otsuse ees ka lätlased, kes kaaluvad osalemist juulis sõidetaval Rally Estonial,» ütles Abel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles