Massikukkumises piinelnud profirattur: arvasin, et lämbun

Postimees Sport
Copy
Steff Cras 2023. aastal Prantsusmaa velotuuril, kus kukkus 8. etapil raskelt.
Steff Cras 2023. aastal Prantsusmaa velotuuril, kus kukkus 8. etapil raskelt. Foto: Anne-christine Poujoulat

Aprilli alguses toimunud Itzulia velotuuri massikukkumises said vigastada mitmed rattaässad, näiteks Primož Roglič, Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel. Nende seas oli ka Belgia profirattur Steff Cras (Team TotalEnergies), kes sattus pärast õnnetust hingamisraskustesse ja kartis, et lämbub.

4. aprillil toimunud Itzulia velotuuri 7. etapil sai saatuslikuks üks tavaline lauge paremkurv, kus mitmed ratturid sõitsid teelt välja ja kukkusid betoonist teetruupi. Õnnetuse põhjustasid sõitjad, kes hakkasid kurvis välja kalduma ja rebisid kaasa ka mitu konkurenti.

Crasi vigastuse muutis tõsiseks asjaolu, et ta ei saanud umbes pool minutit pärast õnnetust hingata. Nimelt oli tal tekkinud õhkrind ehk pneumotooraks. See on haigusseisund, mille korral õhk on sattunud kopsukelmeõõnde.

«Arvasin, et lämbun. See oli kõik, mis ma mõtlesin. Mul oli tunne, et ma lämbun,» tunnistas Cras avalikkusele alles nüüd, mitu nädalat hiljem. 28-aastasel ratturi sõnul avanesid aga tema kompsud imekombel uuesti ning ta sai piisavalt õhku, et hingata.

Cras meenutas veel, et tal oli kukkumisel omajagu õnne, sest halvemal juhul võinuks see lõppeda fataalselt. «Istusin selles rajaäärses betoontruubis nagu vannis. Kui ma oleksin lennanud selle kõrval olevale betoonplokile, poleks mind võib-olla enam siin,» rääkis Cras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles