VIDEO Senna telesarjas taaselustatakse liigutav hetk Brasiilia ebajumala karjääris

Karl Mihkel Eller
Copy
Ayrton Senna 1993. aastal.
Ayrton Senna 1993. aastal. Foto: John Pryke/Reuters/Scanpix

Täna möödub 30 aastat kolmekordse F1 maailmameistri traagilisest avariist Imola ringrajal. Netflixis esilinastub sel aastal Brasiilia võidusõitjast draamasari, mille esimene õrritusvideo avaldati 30. aprillil.

Telesari «Senna» räägib nii Senna võidusõitjakarjäärist kui ka tema eraelust ja suhetest. «Senna» esimene teaser taaselustab ajaloolise hetke, mil Senna võitis 1991. aastal esimest korda oma kodulinnas Sao Paulos.

McLareni vormeliga sõitnud Senna pidi sisuliselt terve võistluse sõitma kuuenda käiguga, sest see oli kinni kiilunud. Finišijoone ületamise järel puhkes Senna vormelis istudes lohutamatult nutma ning seda ja ka palju teisi külmavärinaid tekitavaid hetki sarjas taasluuakse.

Kuueosaline draamasari algab Senna autosportlase karjääri algusest, kui ta kolib Inglismaale vormel Fordiga võistlema. Tema tegemisi jälgitakse kuni saatusliku õnnetuseni 1994. aasta San Marino GP-l.

Sennat kehastab 30-aastane Brasiilia näitleja Gabriel Leone. Millal sari voogedastusplatvormil linastub pole veel teada. Netflix on ainult kommunikeerinud, et see juhtub 2024. aasta teises pooles.

Sennat peetakse üheks kõigi aegade paremaks vormel 1 piloodiks. Ta osales rohkem kui kümne aasta jooksul 161 võistlusel, startis 65 korral esireast ning võitis 41 etappi. Aastatel 1988, 1990 ja 1991 tuli ta F1 maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles