Usulistel põhjustel dopinguproovist keeldunud eestlane sai võistluskeelu

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Tauno Laasme (paremal).
Tauno Laasme (paremal). Foto: Mihkel Maripuu

Mullu vanglast vabanenud Tauno Laasme soovis sel nädalal osaleda Hispaanias toimuval kulturismi ja fitnessi EMil, kuid ei saa seda teha, sest Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutus (EADSE) on talle määranud esialgse võistluskeelu.

EADSE kodulehel seisab, et Laasmele on tänavuse aasta 29. aprilli seisuga määratud esialgne võistluskeeld, seda punkti 2.3 alusel: sportlasepoolne proovi võtmisest kõrvalehoidmine, sellest keeldumine või selles mitteosalemine.

Usutluses Õhtulehele andis Laasme mõista, et jättis tõepoolest 20. aprillil Leedus toimunud fitness challenge'i meistrivõistlustel, kus ta teenis kuld- ja hõbetaseme mõõduvõtul teise koha, dopinguproovi andmata, kuid seda seepärast, et on juba üe 25 aasta usklik ja talt sooviti vereproovi – süljeprooviga olnuks ta päri.

Postimees palus kommentaari ka EADSE-lt, kuid nad möönsid, et vastavalt Rahvusvahelise antidopingu (WADA) koodeksile, ei saa nad kommenteerida ühtegi juhtumit, mille apellatsiooniotsus pole veel jõustunud.

«Praegusel hetkel saame avalikustada ainult esialgse võistluskeelu, selle alguse ja põhjuse,» sõnas EADSE juhatuse liige Henn Vallimäe. 

***

Laasme saadeti üheksaks aastaks trellide taha 2014. aastal, kui ta mõisteti süüdi suures koguses narkootikumide ebaseadusliku käitlemise eest. Kuna tal oli ka eelneva süüteo eest karistus kandmata, pidi ta kokku vangis istuma 11 aastat, 10 kuud ja 15 päeva. 

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi käitlesid Laasme ja kunagine Eesti jalgpallikoondise ja Nõmme Kalju mängija Oliver Konsa 2012. aasta novembris Tallinnas ja Harjumaal korduvalt suures koguses kokaiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles