Uue tippklubi liider mängis Jokici üle ja aitas omad juhtima

Toimetas Ville Arike
Copy
Anthony Edwards viskas Minnesota kasuks 43 punkti.
Anthony Edwards viskas Minnesota kasuks 43 punkti. Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports/Scanpix

Korvpalliliigas NBA pole selged veel kõik play-off'i esimesest ringist edasi pääsejadki, ent nüks paar alustas juba teise ringiga. Minnesota Timberwolves sai võõrsil tähtsa 106:99 võidu tiitlikaitsja Denver Nuggetsi üle.

Pärast 20-aastast pausi esimest korda play-off'i esimesest ringist edasi pääsenud Minnesota jätkas muljetavaldavalt ega ole karikamängudel veel kaotusekibedust tunnistanud (avaringis alistati Phoenix Suns 4:0). Võitjaid vedas 22-aastane uus staar Anthony Edwards 43 punktiga, ta mängis üle Denveri liidri Nikola Jokici.

Edwards mängis lihtsalt. Kui ta oli vaba, siis viskas. Kui ei olnud vaba, siis söötis. Tema 29 viskest tabas 17. Denver võitis küll poolaja 44:40, kuid teine mängupool kuulus külalistele 66:55. Minnesota teise poolaja tabavusprotsent oli 71!

«Me kõik usaldame üksteist. Pole vahet, kes peale viskab,» kommenteeris Edwards. Karl-Anthony Towns toetas teda 20 ja vahetusmees Naz Reid 16 punktiga. Neist 14 viskas Reid viimasel veerandajal!

32 punkti visanud Jokic tõdes, et edaspidi tuleb kaitses paremini mängida. «Peame püüdlema selle poole, et nad peaksid enne viskele jõudmist andma täiendava söödu,» ütles serblasest koljat.

Eeloleval ööl selgub viimane teise ringi pääseja, Clevelandi ja Orlando seerias on seis 3:3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles