MM-ralli tegi suure ohverduse

Karl Mihkel Eller
Copy
Dani Sordo 2023. aastal Kreeka MM-rallil.
Dani Sordo 2023. aastal Kreeka MM-rallil. Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Kreeka MM-ralli on traditsiooniliselt saanud avapaugu Ateena Akropolil asuva jumalanna Athena templis Parthenon. Tänavu seda ei juhtu, sest korraldajad on selle ohverdanud, et rallil oleks võimalik läbida rohkem katsekilomeetreid.

Akropolise ralli korraldajad avaldasid 5.–8. septembril toimuva võistluse detailsema ajakava ning muudatuste seast tuli välja, et tseremoniaalne start pealinna Ateena südames jääb sel korral ära.

Juba eelmisel aastal tõstatas piduliku stardi toimumine 120 km kaugusel ralli hoolduspargist Lamiast küsimusi, sest pikk teekond võeti ette vaid selleks, et traditsioone hoida.

Samas tähendab Ateenasse mitte sõitmine, et neljapäeva õhtul ei toimu olümpiastaadionil publikukatset. Kuid kui 2023. aastal oli kavas 15 kiiruskatset kogupikkusega 270,8 km, siis nüüd on katsete arv sama, kuid kilometraaž 303,2.

Kõige rohkem katsumusi valmistab avapäev, mis hõlmab peaaegu pool ralli kogupikkusest – 133,9 km. Kõik katsed on enam kui 20-kilomeetrised. Laupäeval pole kavas väga palju katseid, kuid kuna päev lõppeb hilise publikukatsega, siis tavapärane õhtune hooldus toimub pühapäeva hommikul. Viimasel päeval sõidetakse kolm katset kogupikkusega 53,5 km.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles